A1 – Anfänger A2 – Mittelstufe Griechisch lernen mit Audios

Οι διακοπές μου στην Ίο | Mein Urlaub auf Ios | A2 Niveau

Γεια σου, σήμερα, heute, θα ασχοληθούμε με τις διακοπές, werden wir uns mit dem Thema Urlaub beschäftigen. Αφού πλέον γύρισαν όλοι από τις διακοπές τους, da nun alle wieder aus dem Urlaub zurück sind.

Ich habe eine kurze Geschichte geschrieben und aufgenommen. Unter der Transkription des Hörtextes findest Du die wichtigen Wörter. Die Sprache und der Wortschatz sind für die Mittelstufe geeignet. Anfänger können mit dieser kleinen Geschichte das Lesen üben und natürlich das Hören trainieren. Die Übung eignet sich gut zur Übersetzung und Wortschatzerweiterung.
Viel Spaß!

Transkription:

Γεια σου, σήμερα θα σου μιλήσω για τις διακοπές μου.
Φέτος έκανα διακοπές στην Ίο. Η Ίος είναι ένα νησί στις Κυκλάδες.
Είναι ένα νησί που θα πας και θα ξεκουραστείς, θα απολαύσεις τα νερά του και την ομορφιά του. Η Ίος έχει ένα υπέροχο κλίμα, πολλές θαυμάσιες ακρογιαλιές και πολύ φιλόξενους κατοίκους.

Με το που εφτάσα στο λιμάνι, αισθάνθηκα κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Η Ίος έχει έναν δικό της, ιδιαίτερο, χαρακτήρα.

Είναι ένα κλασσικό κυκλαδίτικο νησί, με τη χώρα, τα παραδοσιακά ξωκλήσια, τα άσπρα σπιτάκια και τα καλντερίμια. Από τους μύλους θα απολαύσεις πανοραμική θέα του νησιού, ενώ το ηλιοβασίλεμα από την Παναγιά την Γκρεμιώτισσα σου κόβει την ανάσα. Τη δύση του ηλίου μπορείς να την απολαύσεις και στην Αγία Ειρήνη, το γραφικό εκκλησάκι, που λάτρεψα στο βράχο, στην είσοδο του λιμανιού.
Το νησί έχει πολλές θαυμάσιες παραλίες με απέραντες αμμουδιές και διάφανα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Το φαγητό στο νησί ήταν πάντα ποιοτικό και νόστιμο. Ήμουν πάντα ικανοποιημένη. Το προσωπικό ήταν πάντα ευγενικό, πρόθυμο και εξυπηρετικό.

Εσύ, πού έκανες φέτος διακοπές;


Wichtige Wörter:

οι διακοπές: Urlaub
το νησί: Insel
η ομορφιά: Schönheit
υπέροχο: großartig (n)
οι ακρογιαλιές: Strände
το λιμάνι: Hafen
τα λόγια: Wörter
τα ξωκλήσια: Kapellen
καλντερίμι, auch λιθόστρωτος δρόμος: gepflasterte Straße
η δύση του ηλίου: Sonnenuntergang
οι αμμουδιές: Sandstrände
τα νερά: Wasser (Pl.)
το φαγητό: Essen
ικανοποιημένη: zufrieden (f)
το προσωπικό: Personal
ευγενικό: höflich (n)

You Might Also Like

No Comments

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Entdecke mehr von GriechischOhneGrenzen

Jetzt abonnieren, um weiterzulesen und auf das gesamte Archiv zuzugreifen.

Weiterlesen